Open Dyslexic

contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.

49 Hälsingegatan
Stockholm, Stockholms län, 113 31
Sweden

Nyheter

Här får du uppdateringar om det senaste som händer på Sveriges ungdomsråd! 

Välkommen John - ny verksamhetschef hos Sveriges ungdomsråd!

Sveriges ungdomsråd

I juni tillträdde John Liljegren som verksamhetschef för Sveriges ungdomsråd.
Närmast kommer John från sin roll som demokratiutvecklare på Skövde kommun och som tidigare vice ordförande för organisationens styrelse.

“Jag ser fram emot nya viktiga projekt och en starkare rörelse där fler ungdomsråd uppstår runt om i Sverige och att fler unga blir en del av demokratin och samhällsbygget!”
- John Liljegren

I höst kommer John framförallt arbeta med att samordna våra utbildningar till kommuner, men också våra träffar med alla ungdomsråd som är medlemmar i vårt nätverk.

“Vi ser att John med sin tidigare bakgrund i organisationen och erfarenhet av att arbeta med unga i kommuner kommer att kunna bidra till att organisationen stärks och att det viktiga arbetet med Sveriges kommuner utvecklas.”
- Nina Adolfsson, Styrelseordförande

*Bilden är ett urklipp från ett reportage i Skaraborgs Allehanda 2019-10-03
https://www.sla.se/2019/10/03/john-liljegren-det-ar-viktigt-att-stotta-unga/

Kongress 2018- Skövde!

Sveriges ungdomsråd

Den 23-25e mars är det äntligen dags för årets kongress, som denna gång hålls i Skövde! Kongressen är Sveriges ungdomsråds årsmöte och alla medlemsungdomsråd som har skickat in medlemsrapportering för föregående år är välkomna dit för att bestämma vad Sveriges ungdomsråd ska fokusera på under kommande år, och för att bestämma vilka som ska utgöra organisationens styrelse. Anmälan är öppen, skriv till aida@sverigesungdomsrad.se för länk.

Debattspelen söker ny debattcoach!

Sveriges ungdomsråd

Sitter du på massa livsvisdomar men saknar ett sammanhang att dela de i? Brinner du för ungas inflytande? Har du drömmar om att hålla locker-room pepptalk á la Coach Carter? Debattspelen söker nu DIG som vill vara en del av ungas utveckling och coacha framtidens makthavare! I December var det Tumbaloss från Tumba Gymnasium som tillsammans med sin coach Jackie Mhitaryan kammade hem guld i Debattspelens första turnering. Kanske är det din tur nu? Läs mer om och gör en intresseanmälan senast torsdag 8/2: https://goo.gl/forms/jmlBramuGAx6x8Sd2

Tävlingsdags för SVUNGARE!

Sveriges ungdomsråd

#JOINASVUNG

Den 14e december är sista dagen för att medlemsrapportera och för att maxa detta tänkte vi kicka igång en TÄVLING! Nämligen #JOINASVUNG. Tävlingen går ut på att medlemsvärva så MÅNGA nya medlemmar(stödmedlemmar räknas) till sitt ungdomsråd fram tills den 14e december. De ungdomsråd som ökat i flest medlemmar procentuellt (dvs i förhållande till hur stort ens ungdområd är) vinner 3000kr på VALFRITT presentkort! Ni bestämmer själva vilken typ av presentkort som passar ert ungdomsråd bäst!

Såhär tävlar ni:
Skriv till oss på facebook/instagram eller mejl och berätta vilket ungdomsråd ni är samt hur många medlemmar ni har idag. Sedan, efter den 14e december då ni medlemsrapporterat kommer vi se hur mycket ni ökat under tävlingsperioden! Och fram till dess ska ni bara köra och värva så många ni kan! Och svårare än så är det inte.

Vid frågor är ni varmt välkomna att höra av er till oss på info@sverigesungdomsrad.se alternativt aida@sverigesungdomsrad.se LYCKA TILL!

Dags att medlemsrapportera!

Sveriges ungdomsråd

Tiden är inne för årets medlemsrapportering och vi vill påminna alla samordnare och ordföranden för våra ungdomsråd hur viktigt detta är. Rapporteringen är avgörande för kontakten med det unga organiserade Sverige och säkrar att kansliet och styrelsen kan fortsätta jobba för våra frågor. Ett mail med mer information om medlemsrapporteringen har skickats ut till alla samordnare eller ordföranden, hör av dig till oss om du inte fått det så hjälper vi dig! Det är viktigt att du medlemsrapporterar innan den 14e december 2017.

Känner du att er grupp/förening/ungdomsråd borde vara med i Sveriges ungdomsråd men kanske inte är det? Klicka på länken för att läsa mer och anslut er!

http://www.sverigesungdomsrad.se/ansluter/

I helgen är vi i Kungsbacka på #IRL16

Sveriges ungdomsråd

I helgen befinner sig ett hundratal av Sveriges ungdomsråds medlemmar i Kungsbacka för den årliga träffen IRL. Temat i år är situationen för människor på flykt.

Stämningen är på topp när ungdomsrådens medlemmar en efter en checkar in sig på #IRL16. Alla får en pin med sitt namn på och en goodie bag med viktig info om allt som händer i helgen. Värd för årets träff är Kungsbacka ungdomsråd och rådets ordförande Alice har stenkoll på läget och dirigerar ankommande till matsal, toaletter och sovsal.

- Målet med helgen är att ungdomsråden ska få med sig konkreta verktyg för att kunna arbeta i sina hemkommuner med situationen för människor på flykt, säger Gabriel Johansson som är Sveriges ungdomsråds ordförande. 

Verksamhetschefen Najma Mohamed inleder fredagen med att gå igenom helgens tema, och ställer den öppna frågan: "Varför tror ni att vi valt det här temat?". "Det är vår generations stora politiska fråga!" svarar en av medlemmarna från läktaren, och många andra nickar instämmande. 

- Många här har egen erfarenhet från flykt, men även om ni inte har det, så kom och prata med någon av oss om det blir för jobbigt under föreläsningarna, uppmanar Laila Norzai från Svungs styrelse. 

Helgen är uppdelad i sektioner som pratar om flyktingsituationen i dåtid, nutid, och framtid. Förutom föreläsningar väntar panelsamtal mellan partipolitiska ungdomsförbund och politiska organisationer från civilsamhället, workshops, filmvisning, disco, och en massa häng. 

Kolla #IRL16 på Facebook, Instagram och Twitter för deltagarnas rapportering från helgen. 

Temat för #IRL16: Flyktingsituationen

Sveriges ungdomsråd

Årets IRL, vår största återkommande medlemsträff, är den 3-6 november i Kungsbacka.

Temat är spikat, nämligen, Flyktingsituationen, eller Situationen för människor på flykt. Vi kommer att prata både dåtid, nutid och framtid och lära oss praktiska verktyg för hur vi kan jobba med frågan ute i ungdomsråden!

Mer information om IRL16, så som all praktisk information, skickas via e-post till er som anmäler er, och läggs ut i våra interna kanaler. 

Anmälan stänger 24/10 (förlängd anmälningstid!) så anmäl dig nu på knappen nedan!

-

This years' edition of IRL, our largest recurring member meet-up, takes place November 3rd-6th in Kungsbacka.

The theme is set on The refugee situation, or The situation for people seeking refuge. We will talk about both past time, present, and the future, and get hands-on instruments on how to work with this matter in our youth councils.

More information, all practical things, will be provided via e-mail to those registered, and through our internal information channels.

The registration closes at October 24th so register now by clicking the button below! 

 

 

Hemsidan: Nu för dyslektiker and in english!

Sveriges ungdomsråd

Vi arbetar för att vår information ska vara tillgänglig för så många som möjligt och har därför lagt till typsnittet OpenDyslexic på vår hemsida. OpenDyslexic är ett gratis typsnitt som ska göra det lättare för personer med dyslexi att läsa text. Typsnittet slås på och av med två knappar högst upp, centrerat i sidans header.

Med samma tanke, och för att göra vår information tillgänglig för engelskspråkiga ungdomsrådsintresserade, så har vi lagt upp utvald information på engelska, som går att hitta längst till höger i huvudmenyn.

--

We are working to make our information accessible for as many people as possible, therefore we added OpenDyslexic to our website. OpenDyslexic in a free font dedicated to make reading easier for those of us with dyslexia. The font can be turned on(på) and off(av) with two buttons at the top of the page, centered in the header.

In the same spirit, and to make our information accessible to english speaking people who are interested in youth councils, we added selected information in english, which can be found far right in the main menu.