Open Dyslexic

contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.

49 Hälsingegatan
Stockholm, Stockholms län, 113 31
Sweden

Nyheter

Här får du uppdateringar om det senaste som händer på Sveriges ungdomsråd! 

Månadens ungdomsråd november - NYNÄSHAMN!

Sveriges ungdomsråd

Frida och Agnes.jpg

Nynäshamns Ungdomsfullmäktige är månadens ungdomsråd för allt fett de ordnar på sin ort!

Kulturveckan i Nynäshamn är ett event som vill sprida kultur bland kommunens invånare. Ungdomsfullmäktige insåg att det inte fanns någonting att göra för ungdomarna i kommunen under veckan och tog  som vanligt tag i saken. De anordnade den alkohol- och drogfria festen Club Underground i ett gammalt parkeringshus och såg till att bland annat rapduon Ison & Fille spelade för kommunens ungdomar.

Svung åkte till Nynäs för att intervjua ordförande Agnes och viceordförande Frida och få bättre koll på läget hos månadens ungdomsråd!

Fett coolt arrangemang! Vi älskar det!  Men innan vi pratar mer om Club Underground kan ni väl berätta mer om er? Beskriv Nynäshamns Ungdomsfullmäktige med tre ord.
- Det skulle varit lättare om vi fick skriva ner allt på ett A4 istället! Men de ord som beskriver oss mest är: gemenskap, engagemang & glädje-trots-att-vi-har-motgångar.

Okej -tack! Berätta nu om Club Underground, hur lång tid tog det från det att ni kom på idén till evenemangets slut?
- 1 ½ månad, det gick väldigt fort! Allt flöt på så bra och vi hade bra samarbete med kommunen och i ungdomsfullmäktige.

Mötte ni några motgångar under vägen?
- Ljudet & ljuset! Vi hade tänkt att lägga ner ungefär 15-20 000 kr på eventet men vi blev påverkade av kommunens kassa upphandlingsavtal. Det gjorde att vi fick lägga cirka 30 000 mer på ljud och ljus än vad vi hade planerat...

Hur valde ni de artister som var på evenemanget?
- Vi brainstormade fram en lista  med artister vi visste kunde dra folk och som var populära bland ungdomarna här. När vi ringde runt så tog vi den som först tackade ja och det var Ison & Fille! Dessutom visste vi att dom var populära här i Nynäshamn eftersom de spelat på skolavslutningen och då var det jättemycket folk som uppskattade dem

Har ni några tips till andra ungdomsråd som vill göra ett liknande evenemang? Vad ska de tänka på ?
- Alltså det bästa är att marknadsföra sig via sociala medier för då sprids det väldigt fort. Men det måste vara något som ni vet att ungdomar vill komma till, annars är det bortkastat. Annan marknadsföring kanske också behövs, glöm inte det!  Se till att alla som vill får vara med och jobba under hela processen, pusha varandra och samarbeta med andra organisationer som kan tänkas stötta er.

GRYMT! Tusen tack för allt jobb ni gör!

- - - 

Om ungdomsfullmäktige:
Nynäshamns ungdomsfullmäktige ska stärka ungdomars demokratiska inflytande och engagemang samt öka kvaliteten i beslut som berör ungdomar. Ungdomarna ska lära sig att driva frågor, argumentera och få kunskap om vårt demokratiska system och arbetsformerna i en kommun.

Ungdomsfullmäktige har 21 ordinarie ledamöter. Utöver detta har Nynäshamns ungdomsfullmäktige hela 267 stödmedlemmar i kommunen! Läs mer på Nynäshamns ungdomsfullmäktiges hemsida!