Open Dyslexic

contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.

49 Hälsingegatan
Stockholm, Stockholms län, 113 31
Sweden

Nyheter

Här får du uppdateringar om det senaste som händer på Sveriges ungdomsråd! 

Inför WWF-turné

Sveriges ungdomsråd

Hej alla glada!

Det är vi som är Karolin och Agnes, och vi kommer att åka med på WWF:s stadsturné inom Earth Hour City Challenge! Vårat uppdrag under turnén kommer att vara att blogga och twittra (på @KarolinJ och @AgnesNbg) om vad som händer, och då särskilt lyfta ungdomarnas perspektiv. Projektet ”Vår stad 2030” är ett sätt att titta på vad de unga, kreativa krafterna ser för lösningar som kan ge oss ett hållbart samhälle i framtiden. Och det är ju trots allt främst dagens unga som kommer behöva genomföra det en dag, men hur kan vi redan nu ta vara på deras idéer? Vad kan dagens beslutsfattare göra för att framtiden ska bli så ljus som möjligt?

Karolin.jpg

Men vilka är vi bloggare egentligen? Karolin är 23 år och både bor och pluggar i Uppsala. Just nu läser hon utvecklingsstudier (det som förr hette U-landskunskap) och siktar på att ta en masterexamen i hållbar utveckling. När hon inte pluggar är hon aktiv i PUSH (förkortningen står för ”Plattformen där Unga Samarbetar för Hållbarhet”) Sverige och på sin studentnation, löser sudoku och skriver allt från krönikor till sångtexter. Hon gillar också att titta på kriminalserier som Morden i Midsomer, sjunga och baka.

Agnes.jpg

Agnes är 20 år och bosatt i Nynäshamn, som är en vacker liten skärgårdskommun söder om Stockholm. Hennes vardag består till största delen av ideellt engagemang inom Nynäshamns Ungdomsfullmäktige (där hon är ordförande) och Sveriges ungdomsråd. Förutom detta så spelar hon trombon och cello på sin fritid. Samtidigt funderar hon på vad hon vill plugga vidare till, på gymnasiet läste hon naturvetenskap. Agnes gillar katter, semlor och filmmusik.

Innan turnén är över kommer vi att ha hunnit besöka Umeå (19/2), Kristianstad (27/2), Västerås (11/3) och Uppsala (12-13/3) för att se vad de som deltagande städer i den internationella Earth Hour City Challenge har för idéer kring hur just deras stad kan bli mer hållbar. WWF har som bekant instiftat ”Earth Hour” som en timme då man släcker ljuset där man är, som en del i världens största miljömanifestation som sker i hela världen. Manifestationen är tänkt som ett sätt att uppmärksamma klimatfrågan och 2014 äger den rum lördagen den 29 mars kl. 20:30-21:30. Städerna i Earth Hour City Challenge har sagt att de vill göra mer än att bara släcka ljuset i en timme, och utmaningen går ut på att visa hur de tänkt göra det.

Om vi är taggade på att åka iväg? Det kan du hoppa upp och sätta dig på att vi är!
/ Agnes och Karolin

Läs mer om turnén på WWF:s hemsida genom att klicka på bilden!

Läs mer om turnén på WWF:s hemsida genom att klicka på bilden!