Open Dyslexic

contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.

49 Hälsingegatan
Stockholm, Stockholms län, 113 31
Sweden

Nyheter

Här får du uppdateringar om det senaste som händer på Sveriges ungdomsråd! 

Frida Andersson om att bli invald till styrelsen

Sveriges ungdomsråd

Tjaba tjena, Frida Andersson heter jag och är precis nyinvald i styrelsen för Sveriges ungdomsråd. Jag kommer från Nynäshamn som är en stad som ligger drygt 6 mil från Stockholm och där sitter jag till vardags som vice ordförande i mitt ungdomsfullmäktige sedan 1 ½ år tillbaka. Även fast jag “bara” är 17 år så har jag hunnit vara med i Svung i snart 4 år.

IMG_8735.jpg

Eftersom jag har varit med i Svung såpass länge och att mitt engagemang har ökat, så kände jag för att ta nästa steg med mitt engagemang inom Svung och kandidera till en förtroendepost. Valde därför att kandidera till styrelseledamot då jag ansåg att styrelsen var där jag själv skulle kunna tillföra mest. Genom att vara aktiv inom frågor som styrelsen aldrig har varit riktigt insatta i, så ansåg jag att jag skulle kunna tillföra nya perspektiv och synsätt som man inte reflekterat över innan.

Jag blev tillfrågad att skriva lite om hur det känns att vara nyinvald, och jag kan ärligt säga att jag inte riktigt vet hur jag känner mig. Det har inte riktigt sjunkit in och jag har absolut inte förstått det än. Nu har jag försökt i 3 dagar att sätta ord på mina känslor, men jag har fortfarande inga riktiga bra sätt att uttrycka mig på. Förutom att jag är extremt hedrad och väldigt tacksam att få ha Sveriges ungdomsråds medlemmars förtroende och att jag tänker förvalta det förtroendet så bra som jag kan.

Självklart är jag väldigt peppad och förväntansfull på vad året kommer att och innehålla. Just nu längtar jag till vårt första styrelsemöte och att komma igång med allt arbete för att få ungdomar till en självklar och aktiv del i demokratin, och även till att få komma ut i Sverige och träffa alla härliga medlemmar. Jag vet att Svung kommer genomföra stordåd i år, och är så glad att få vara en del av det.

Det sista jag vill säga är ett stort jävla TACK, tack för att Sveriges ungdomsråds medlemmar ger mig chansen att påverka och jobba för ungdomars rätt i demokratin, och att få sitta i styrelsen för den absolut bästa ungdomsorganisationen i Sverige, eller till och med bästa i VÄRLDEN!!