Open Dyslexic

contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.

49 Hälsingegatan
Stockholm, Stockholms län, 113 31
Sweden

Nyheter

Här får du uppdateringar om det senaste som händer på Sveriges ungdomsråd! 

Linus Björnqvist om att praoa hos oss!

Sveriges ungdomsråd

För några veckor sen var Linus Björnqvist(Ordf. Borås Stads Ungdomsråd) hos oss och praktiserade, läs hans inlägg om dagarna på Svungs kansli här nedan. 

Ps. Vi tar gärna emot praktikanter så det är bara att söka! 

Hej alla!

Under lovet besökte jag SVUNG:s kansli i två dagar, vilket var helt awsome!
Jag har ofta tänkt på vad kansliet gör, Mer än hjälper medlemmar och planerar inspirations helger. Idag har jag fått svaret
, men jag väntar lite med att avslöja det.

Som dem flesta vet jobbar 3 st super glada och peppade tjejer på kansliet. Jag tänker såklart på Angelica, Rebecka och Josefin. Vad inte många vet är att Sveriges ungdomsråd har fått en ny anställd på kansliet. Nämligen Arda Eken, som många känner igen från bland annat InspNynäs! Där han även var med och producera tidningen utropstecknet (!).

Idag på kansliet har vi haft så jävla kul! Det är verkligen ett roligt gäng som gjorde dagen hur kul som helst! Men vad sysslar då kansliet med egentligen? De gör alla små detaljer som vi inte ser eller tänker på. Som tex packar Svung matrial som bland annat metodboken. Eller sysslar medlemsrapporteringen som är as viktigt för 2 saker;

Nr 1: Tack vare medlemsrapprteringen får SVUNG pengar så att de kan anordna bland annat grymma inspirationhelger.
Nr 2: För att vi ska komma upp i 2000 medlemmar, så att Angelica ska springa i svung mantel och guld bikini !

Som några säkert vet ligger kansliet i nulägget på Fryshuset. Jag har hört väldigt mycket om det, men aldrig varit där förrän nu. Jag tyckte att Fryshuset var grymt. Det var en skön miljö och trevligt folk, vilket jag personligen tycker är bland det viktigaste i en sådan verksamhet.

Jag ska även avslöja att SVUNG kommer ge ut 3st 30 sek filmer om problem som rör unga. Jag är själv med i en film som handlar om bostadsbristen. Filmen kommer bland annat att visas i Almedalen.

Vad händer i Borås då?

Som några vet är jag nyvald ordförande i Borås stads ungdomsråd. Vi har nyss haft vårt första styrelsemöte, då vi pratade om vad som händer i vår. En stor sak som händer är att vi ska köra Demokratinatta i år igen och denna gången ska det självklart bli ännu bättre! Hanna från styrelse och Jens från Bodens ungdomsråd var här sist och hade 2 worshops, vilket var uppskattat. En annan stor sak som händer är att Borås stads ungdomsråd fyller 10 år, det ska vi givetvis fira!! Ett par ungdomsråd har även frågat oss om utbyten, vilket vi självklart tycker skulle vara grymt kul och lärorikt.

Jag tycker att alla som har möjlighet ska besöka Fryshuset och Kansliet för det är GRYMT! Kärleksdusch till er alla och hoppas att vi ses!

// Linus Björnqvist, ordförande Borås stads ungdomsråd.