Open Dyslexic

contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.

49 Hälsingegatan
Stockholm, Stockholms län, 113 31
Sweden

Nyheter

Här får du uppdateringar om det senaste som händer på Sveriges ungdomsråd! 

Nu far vi på medlemsturné!

arda eken

Den 10e maj kickade vi äntligen igång vår medlemsturné där Jag(Arda) och min kollega Rebecca åker runt i landet för att träffa några av våra medlemsungdomsråd.

Turnéns första stopp blev i Göteborg där vi mötte upp Linus Björnqvist från Borås Stads Ungdomsråd för att tillsammans åka ut och träffa det senaste tillskottet på svung, dvs. Biskopsgårdens ungdomsråd.

Väl i Boskopsgården promenerade vi ut till en stor park där det Biskopsgårdens dag höll till. Det var nästan lite som att vara på tivoli, en massa tält uppställda, olika spel att tävla i och en massa massa god mat och snacks att köpa! Ett stort plus för mig personligen var ju utan tvekan all den fantastiskt goda turkiska maten som severades, MUMS!! Väl på plats så hängde vi ju självklart en hel del i ungdomsrådets tält där man kunde betala en liten slant för att se om man lyckades slå ner en pyramid av konservburkar med hjälp av en bol. Bästa av allt: pengarna gick till Göteborgs stadsmission!!

Efter dagens slut satte vi oss på tåget mot Lund peppade inför den kommande dagen.
Väl i Lund träffade vi ungdomsrådet på Ungdomspolitiken som man skulle kunna säga är deras högkvarter, även Sjöbos ungdomsråd deltog på träffen. Tanken för dagen var dock att vi skulle ha varit på Stenkrossen som är kulturhuset i Lund men som tyvärr blivit vandaliserat under natten till lördagen.
Vi började passet med att lägga en timme åt att alla fick prata av oss om det som hänt Stenkrossen vilket många verkade må bra utav, sedan fortsatte vi passet med bl.a. en SWAT-analys där vi kikade på ungdomsrådens möjligheter och behov där de bland kom fram till olika sätt de kan peppa och stödja varandra på(BAAM!) som t ex. Sjöbos behov av aktiva medlemmar.

Efter en fantastisk dag med representanterna från Lunds ungdomsting och Sjöbos ungdomsråd så begav vi oss tillbaka till vårt hotell för att hinna vila lite innan morgondagens resande.

Kl 7 på morgon gick vi upp för att hinna slänga i oss lite frukost innan vi satte oss på flygbussen mot Malmö för att hinna med flyget till inget mindre än Sundsvall(!!!!).

Efter att ha landat i Sundsvall begav vi oss raka vägen till Unga Magasinet där vi  blev uppmötta av vår alldeles egna LedAkare Rebecca Lampinen som hade hjälpt oss med allt från att bjuda in resten av medlemmarna i Västernorrlands ungdomsråd till att boka lokal m.m.  Vi avslutade dagen med att spela in en podcast där vi bl.a. pratade om hur ungas inflytande ser ut i de olika områden där de bor och svårigheterna med att få folk att engagera sig.

Efter en heldag med Västernorrlands ungdomsråd begav vi oss äntligen hemåt efter en lång, intensiv med fett lyckad och rolig helg.

Torsdag samma vecka var det dock dags för det fjärde stoppet på vår turné som inte var någon mindre än Karlstad! I Karlstad begav vi oss till UNO(ungdomens hus) där vi möttes upp av Ungdomsfullmäktige i Karlstad. Vi körde ett liknande pass som tidigare, även med Karlstad men jag tror dock att det som kan ha varit mest uppskattat var en övning Rebecca körde med leken Hela havet stormar.

Efter att vi varit i Karlstad begav vi oss genast en timme västerut för en grym inspirationshelg i Karlskoga.

Ps. Håll ögonen öppna för snart kanske vi besöker en stad i närheten av dig! :)


/Arda