Open Dyslexic

contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.

49 Hälsingegatan
Stockholm, Stockholms län, 113 31
Sweden

Nyheter

Här får du uppdateringar om det senaste som händer på Sveriges ungdomsråd! 

We_Change med Rebecca Lampinen

arda eken

Rebecca Lampinen

Rebecca Lampinen

Hej!
Nu har det gått ett tag sedan jag var med på turnén för We Change. En lite smågalen period men fylld med möten med helt fantastiska människor.

Otroligt glad är jag fortfarande över att jag fick förtroendet att åka med, och jag hoppas och fick även en känsla av att jag förvaltat det förtroendet väl.

Jag kunde tyvärr bara besöka fyra städer, för som ungdomsrådare är man ju ofta mycket upptagen med andra saker! Jag lovar ändå att det kändes som jag reste runt i hela världen för jag tror att jag aldrig varit så trött i mitt liv, men jädra vad kul det har varit. Sjukt imponerande över den förändringskraft som unga besitter runt om i hela Sverige, som för övrigt var det tema som kvällseventen handlade om.

Jag, tillsammans med en tjej som heter Annika, höll i kvällseventen i varje stad som bestod av intro, panelsamtal med FETA aktörer, unga förebilder och en grym workshop á la Svung.

Otroligt glad är jag över hur mottaglig alla människor är för att faktiskt snacka unga, ungas inflytande och social hållbarhet.

Otroligt glad är jag över alla värdefulla diskussioner som hölls efter eventet för att folk var så himla peppade efter det de just upplevt så de stannade kvar.

Otroligt glad är jag mest just för de bästa kommentarerna vi fick över att ”detta var det bästa som kunde hända min kommun”.

Sjukt va?!

Jag hoppas verkligen att We Change är någonting som lever vidare för att det behövs. Det behövs kompetenta, inspirerande unga människor som kan ta våra närsamhälle med storm och bara skaka om oss, få oss att fatta och få oss att våga skapa förändring. Det finns så mycket jag skulle kunna skriva och samtidigt är det skitsvårt, men jäklar vad lärorikt det har varit.

Får du som läser detta, NÅGONSIN en chans att åka med på något liknande… TA DEN! Du kommer inte ångra dig och du kommer växa som människa, och förhoppningsvis få andra att växa med dig.

Peace out // Rebecca Lampinen

 

Ps.  Läs mer om We_Change på http://ungdomar.se/we-change