Open Dyslexic

contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.

49 Hälsingegatan
Stockholm, Stockholms län, 113 31
Sweden

Nyheter

Här får du uppdateringar om det senaste som händer på Sveriges ungdomsråd! 

Vi skickar 15 journalister till Almedalsveckan!

arda eken

Idag lever vi i ett samhälle där vuxna ständigt syns och hörs mest på alla plattformer. Trötta på att vuxna människor alltid tycker sig veta bäst, lanseras tidningen Ung Press som startats av unga medieproducenter och drivs med stöd av Europeiska Kommisionen via myndigheten för ungdoms och civilsamhällesfrågor. Tidningens syfte är att visa att ungdomars åsikter bör stå högre upp på den politiska prioriteringslistan och att ungdomsperspektivet idag saknas i de konventionella medierna.

Ung Press kommer dagligen leverera nyheter på webben under Almedalsveckan samt varje dag publicera en podcast som sammanfattar vad som hänt i Almedalen som gästas av en politiker varje dag.

Tidningens redaktion vill ur ett ungdomsperspektiv rapportera från Almedalen. Avsikten och ambitionen med projektet är kort och gott att sätta ungdomsrelaterade frågor på den politiska agendan. Ung Press har en stark upplevelse av att det idag pratas om unga, men inte med unga och vill därför trycka på hur viktigt det är att ungdomar finns på plats i Almedalen och rapporterar utifrån ett unikt perspektiv.

- Unga är redan en väldigt marginaliserad grupp i maktens centra. Jag ser stolt på att Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällsfrågor kan finansiera detta unika projekt”, säger Alice Bah Kunke, generaldirektör för Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällsfrågor.

Projektet grundades på initiativ av organisationen Ung Media, Sveriges unga medieproducenter. Tillsammans med Sveriges Ungdomsråd har Ung Media Sverige utvecklat ett samarbete och utformat tidningen Ung Press. Ung Press är en webbtidning med inslag av politiska podcaster riktat till unga som kommer produceras av Ung Press redaktion i Visby under Almedalsveckan. Projektet finansieras av Europeiska Kommisionen via Ung och Aktiv i Europa (Myndigheten för ungdoms och civilsamhällesfrågor).

– Det finns få vuxna politiker som frågor oss ungdomar vad vi tycker om samhällets olika prioriteringar på ungdomsfronten. Ofta talar man om ungdomar, men sällan med oss. Detta är något vi vill ändra på, ungdomars röster skall bli hörda, säger Sofia Fanberg, chefredaktör för Ung Press.

Med Sofias ord blickar Ung Press nu framåt och laddar upp inför en vecka i Visby fylld av intensivt skrivande, intressanta diskussioner och laddade debatter mellan oss ungdomar och dagens inflytelserika politiker.

_______________________________

Tidningens hemsida hittar du HÄR! 
Håll dig uppdaterad genom att följa Ung Press på Facebook och Twitter !!