Open Dyslexic

contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.

49 Hälsingegatan
Stockholm, Stockholms län, 113 31
Sweden

Nyheter

Här får du uppdateringar om det senaste som händer på Sveriges ungdomsråd! 

Att sommarjobba på svung!

arda eken

Hej!

Jag heter Johannes Nyqvist, och har fått äran att sommarjobba på Sveriges Ungdomsråds kansli. När detta skrivs är jag inne på min tredje vecka av fyra. Mitt jobb har varit att jobba med en kartläggning av ungdomsråd i Sverige för att göra det möjligt för svung att växa och bli större och starkare. Det har blivit många timmar googlandes kommunhemsidor och sitta och vänta i kommunväxlar. Jag vill berätta om ett av mina samtal med en Kommun som jag pratade med för att ge en liten bild av hur skevt vissa kommuner jobbar med demokrati.

Jag ringde en kommun i mellansverige för att prata med deras demokratikonsulent om det fanns ett ungdomsråd i den kommunen och om dem överhuvudtaget jobbade med inflytande. Det tog ett tag innan hen svarade och när det väl hände trodde jag att jag pratade med en dinosaurie. När jag presenterat mig och frågade ifall det fanns ett ungdomsråd i den kommunen för att jag inte hade hittat något om det på deras hemsida, så vart hen tyst en stund och sa sedan med tvekan i rösten “Jag tror inte att det bor några ungdomar i vår kommun”.

Trots lite motsträviga dinosaurier och besvärliga kommunhemsidor har dessa veckor varit fantastiska och jag har fått lära känna Sveriges ungdomsråd och ser nu fram emot Almedalssveckan på Gotland och är rätt taggad på att påminna Sveriges politiker att det finns ungdomar. Att ungdomar vill göra sig hörda och att vi måste bli lyssnade på.

Hoppas vi ses där!

/Johannes