Open Dyslexic

contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.

49 Hälsingegatan
Stockholm, Stockholms län, 113 31
Sweden

Nyheter

Här får du uppdateringar om det senaste som händer på Sveriges ungdomsråd! 

Månadens ungdomsråd januari - BORÅS

Sveriges ungdomsråd

Borås Stads Ungdomsråd (BSU) är månadens ungdomsråd! Vi tog oss ett snack med ordföranden Linus Björnqvist för att prata om att ungdomsrådet fyller 10 år, och lite mer om arbetet lokalt.

Först, kan du beskriva BSU med 3 ord?
Ambitiöst , kreativt, och roligt. 

 November 2014 firade ert ungdomsråds tioårsjubileum, en hel vecka av aktiviteter och evenemang. Kan du berätta lite om vad som hände under veckan?
Under veckan så hände massa olika saker runtom i Borås, vi hade filmkväll på en fritidsgård osv. På fredagen hade vi en intern middag för BSUs medlemmar, politiker, gamla ungdomsrådare och andra som har hjälpt oss på vägen.

Under lördagen så hade vi ett öppet event på vårt ungdomens hus som heter Brygghuset. Under eventet så hade vi allt ifrån normkritisk brunch till tårtbakartävling där vi fixat ingredienser som  deltagarna fick använda.  Vi hade en jury som bedömde smak och utseende på tårtorna som deltagarna hade gjort. Vi hade också en poängjakt då man fick olika uppdrag som man skulle utföra i Borås. Vi avslutade kvällen med en konsert där olika lokala band spelade. Tanken var ett varierat program som riktar sig till många olika ungdomar.  

Shit va fett det låter! Hur lång tid tog det att planera veckan?
Vi börja lite försent så vi startade upp firandet i mitten av september och firandet ägde rum 14-15 november. Ungdomsrådet stod för den mesta av planeringen och såhär i efterhand är jag grymt stolt över allt vi hann med. Hela staden firade med oss kändes det som, det var jätteroligt!

 Vad var det roligaste som hände under veckan, och det jobbigaste? 
Det roligaste enligt mig själv var att Milad Mohammadi var där. Jag tycker han är en av de bästa föreläsarna i Sverige och en stor förebild för mig, och det var soft att kunna ha honom på plats. Det jobbigaste var att jag blev borta två veckor från planeringen på grund av att jag blev sjuk. Men som tur är så hade vi en jätte bra planeringsgrupp som löste allt jätte bra.

 Verkligen bra jobbat Linus, stort tack för allt grymt ni gör! Vi pratar inte mer nu, för vi har ju en podcast där du är med oss, där du berättar ännu mer om ert arbete. 

Podden hittar du här>>