Open Dyslexic

contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.

49 Hälsingegatan
Stockholm, Stockholms län, 113 31
Sweden

#IRL15 är över

Nyheter

Här får du uppdateringar om det senaste som händer på Sveriges ungdomsråd! 

#IRL15 är över

Sveriges ungdomsråd

På höstlovet, mellan den 29/10 till 1/11 samlades 300 deltagare på Eriksdalsskolan i Stockholm för att utbyta idéer och tankar kring organisering och engagemang. Temat för träffen var "EU och du! " och förutom deltagare från 45 ungdomsråd från hela Sverige hade vi också besök av ungdomar från Turkiet, Spanien och Danmark. 

Helgen hade ett fullspäckat program med högaktuella ämnen. Vi diskuterade migration och flyktingarnas krissituationer, flyktingmottagande och Europas gränser. Vi diskuterade inför klimatmötet i Paris och status för Sveriges minoriteter. Bland gästerna fanns Viktor Banke, Milad Mohammadi, Mina Naguib, Gülfidan Kulbay och många fler. LSU, Ung minoritet och Teskedsorden var också på plats!

Under lördagskvällen så hade vi en privat konsert med Adam Tensta i Stadshusets Gyllene Sal (SO COOL!) och på invigningen så öppningstalade ingen mindre än Alice Bah Kuhnke, vår kultur- och demokratiminister. 

Utöver kunskapspass och inspirationstillfällen som de som beskrivs ovan fanns aktiviteter såsom sightseeing, armbandspyssel, karaoke, feministiskt självförsvar och dancehall på schemat. Fullt upp, med andra ord!

Snart kommer ett nytt nummer av vår webtidning Utropstecknet att publiceras och där kommer ni kunna läsa mer om helgens innehåll och träffa några av deltagarna. Tills dess kan ni bläddra genom helgens program här nedan!

Vi längtar till nästa år!