Open Dyslexic

contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.

49 Hälsingegatan
Stockholm, Stockholms län, 113 31
Sweden

Nyheter

Här får du uppdateringar om det senaste som händer på Sveriges ungdomsråd! 

Månadens ungdomsråd februari/mars - GÄLLIVARE

Sveriges ungdomsråd

Efter helgen blev några av medlemmarna utvalda att vara med på ett officiellt vykort från Gällivare! Fantastisk helg, tack alla!

Efter helgen blev några av medlemmarna utvalda att vara med på ett officiellt vykort från Gällivare! Fantastisk helg, tack alla!

Gällivares ungdomsråd är månadens ungdomsråd! Efter den största inspirationshelgen nånsin i Svungs historia så satte vi oss ner och tog ett snack med projektledaren för Gällivares ungdomsråd Linda Sandvärn för att ta reda på vad som åker omkring i ens hjärna efter en så grym helg!

Vad var det svåraste med att planera InspGve?
Det svåraste med planeringen måste nog ha varit att vi inte var så organiserade...

Vad var det roligaste med att planera InspGve?
Det roligaste var nog när man såg allt börja komma till liv och saker började bli färdiga så att jag kunde få en liten bild av ungefär hur det kommer att vara. Jag tänkte jättemycket på tidigare helger jag varit på och tänkte att "shit nu händer kommer det hända i Gällivare. Alla kommer att komma hit!"  

Varför ville ni bli värdkommun för en av Svungs träffar?
Många av oss har varit på flera träffar tidigare som vi har haft jättekul på. Men sen så har vi alltid fått resa väldigt långt och när vi har träffat folk så har det ofta varit mycket frågor om Gällivare. Om Norrland och kylan och renarna. Vi pratar konstigt osv. Så då tyckte vi att det skulle vara kul om alla kom hit och fick uppleva Norrland själva och se att nä så himla konstigt är det inte här, men det är ändå annorlunda och unikt på sitt sätt jämfört med resten av Sverige. Så vi tyckte att det skulle vara kul om dom kom och upplevde det själva.

Vad var roligast under helgen?
Roligast under helgen var att träffa alla. Att träffa alla svungare som man annars aldrig träffar, men som har blivit ens nära kompisar. Och att få träffa nya människor. Det var grymt kul att få träffa nya och lära känna dom. Att helt enkelt bara få vara runt alla människor och umgås.

 Vad var jobbigast under helgen?
Jobbigaste måste ju ha varit på söndagen när man inte hade sovit ordentlig om nätterna och var skit trött, då skulle man börja säga hejdå till alla. Det var jättejobbigt och jättesorgligt för man hade egentligen inte energin till att stå där och gråta, men man var tvungen för att det var jobbigt att inse att det nu kommer gå flera månader igen innan man ser alla igen.

 Hur känns det nu när det har gått ungefär en månad sen träffen?
Nu känns det ganska bra. Jag saknar en massa människor och jag saknar själva liksom energin och glädjen som sprids runt om en hela. Jag är sjukt stolt över att vi hade InspGve. Jag är sjukt stolt över allt. Och det känns superbra att det är gjort och jag ser framemot nästa insphelg.

Har gruppen ändrats på något sätt under hela planeringsfasen? Har ni kommit varandra närmare?
Som ungdomsråd så tycker jag att vi kom ihop som en grupp riktigt bra under själva helgen. Känns som att vi fick en positivare stämning. Men jag har inte träffat gruppen ännu efter helgen men jag hoppas att den positiva andan fortfarande finns kvar och det tror jag!

Tack så mycket till Linda och Gällivares ungdomsråd för en grym helg som vi aldrig kommer glömma! Kärleksdusch!