Open Dyslexic

contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.

49 Hälsingegatan
Stockholm, Stockholms län, 113 31
Sweden

Nyheter

Här får du uppdateringar om det senaste som händer på Sveriges ungdomsråd! 

MÅNADENS UNGDOMSRÅD SKÖVDE UNGDOMSFORUM

Sveriges ungdomsråd

Nu har det gått ungefär tre veckor sen vi hade vår kongress i Skövde. Mycket hände under helgen och vi har snackat med Pernilla som är ordförande för Skövde ungdomsforum som är månadens ungdomsråd. Här får vi veta mer om vad hon kände och tänkte under helgen.

 

Ni värvade ungefär 200 nya medlemmar förra året. Hur gjorde ni och hur kändes det att vinna årets medlemsvärvare?

Väldigt kul! Vi satt i ett ungdomsforumsmöte och snackade om att Svung kanske inte når målet att ha tusen medlemmar. Då kom vi på strategin Svung 2.0. vi kontaktade skolor, jag använde mina lediga dagar från jobbet för att följa med ut och stötta ungdomsforumet. Att vinna visade att hårt arbete verkligen lönar sig. Det kändes verkligen bra.

 

Ni är två som har blivit invalda i styrelsen från ert ungdomsforum. Gabriel till ordförande och  du Pernilla till ledamot. Hur känns det för dig och för ungdomsrådet?

Det känns så himla bra! Det var verkligen grymt att bli invald i vår egen hemstad med hela vårt ungdomsforum där. Det är också kul att det är två från Skövde i styrelsen. Alla är verkligen superstolta och det visar att du inte behöver vara med i en evighet för att kunna göra ett bra jobb. Jag har bara varit med ett år. Det peppar dem nya medlemmar att så länge du jobbar hårt så kommer du komma nånvart.

 

Hur kommer det sig att ni blev värdkommun för kongressen?

Det var inte meningen egentligen att vi skulle vara det. Gabriel ringde två veckor innan kallelsen skulle ut och frågade om vi kunde ha kongressen här i Skövde. Jag sa ja och vi la alla andra projekt vi hade på gång åt sidan och la allt fokus på att fixa den bästa kongressen. Lite panikartat var det med allt löste sig. Det roliga var att det var många av ungdomsforumet som aldrig hade varit på en träff innan och skulle de vara värdar för en. Det var mycket hårt jobb men allt gick bra.

 

Vad var det svåraste med att planera en kongress på så kort tid?

Alla småsaker som en inte tänkte på. Alla lokaler hade vi redan eftersom vi har vårt kontor på Nyeport och skolan fixade vi snabbt. Men saker som toalettpapper, bord till alla i plenum var saker vi kom på senare. Maten var också ganska jobbig att fixa. Vi var tvungna att hitta nån som kunde sponsra maten och laga den under helgen till hundra pers. Men som vanligt så löste sig allt och alla hade en challenge accepted-mentalitet.

 

Vad var roligast under helgen?

För mig var det roligaste att se alla ungdomsforumet ta sitt ansvar. Jag sa att jag skulle gå lägga mig en timme och alla bara steppade upp utan problem. Det var också kul att alla fick se min hemstad.

 

 

Vad var jobbigast under helgen?

Egentligen inget. Allt löste sig och blev bra. Men eftersom vi inte var med i plenum så var det lite svårt att hänga med i vad som hände. Men annars så gick allt bra.

 

Hur har det påverkat er som ungdomsforum?

Vi har blivit en mycket starkare grupp. Ännu mer som en familj. Jag är så glad att de nya medlemmarna har fått känna på svungkänslan och lära känna Svung. Och det har gjort oss alla mer peppade till att fortsätta och börja med nya grejer. 

Tack så mycket Pernilla och ungdomsforumet för en grym helg och lycka till med allt i framtiden! Kärleksdusch!