Open Dyslexic

contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.

49 Hälsingegatan
Stockholm, Stockholms län, 113 31
Sweden

Nyheter

Här får du uppdateringar om det senaste som händer på Sveriges ungdomsråd! 

Månadens ungdomsråd Maj: Norbergs ungdomsråd

Sveriges ungdomsråd

Bild på en del av ungdomarna som jobbade som funktionärer under #inspNorberg

Bild på en del av ungdomarna som jobbade som funktionärer under #inspNorberg

Under helgen 22-24 maj arrangerade Sveriges ungdomsråd tillsammans med Norbergs kommun och ungdomsråd en inspirationshelg på plats. Under helgen passade vi på att sätta oss ner och snacka med ordförande i Norbergs ungdomsråd, Karin Dömstedt!

Hur många medlemmar är ni i Norbergs ungdomsråd?

Just nu är vi 11 stycken! Men jag tror att de som var funkisar under #inspNorberg kommer vilja vara med. Så än är det lite oklart hur många vi är!

Vad arbetar ni mest med i Norberg?

Vi arbetar mest med att ungdomarna i Norberg ska tycka att det är så nice som möjligt att bo här! Vi lägger mest tid och pengar på aktiviteter som filmkvällar och bandkvällar.

Hur känns det såhär efter #inspnorberg efter att ha anordnat en inspirationshelg för Svung?

Just nu är det mycket som känns. Det känns tomt att det är över samtidigt som det känns så jävla grymt att det faktiskt hände. Vi är sjukt nöjda med helgen och hoppas såklart att deltagarna också är det! Tror dock det kommer bli väldigt tomt på våra möten då vi inte alls kommer ha lika mycket att göra.

Varför ville ni bli värdkommun för en av Svungs träffar?

För att på något sätt sätta Norberg på kartan och för att visa Sveriges ungdomsråd och alla medlemmar hur det ser ut här. Dessutom har det ju varit en utmaning, och nu känns det som att vi skulle klara vad som helst, så också för att utmana och överbevisa oss själva.

Vad var det roligaste och vad var det jobbigaste med att planera #inspNorberg?

Det roligaste har helt klart varit att vi fått vara med en inspirationshelg. Vi har som grupp blivit väldigt sammansvetsade. Kul också att få bekräftelse från kommunen att de på något sätt står bakom och stöttar oss. Det som varit jobbigt är att under planeringens gång kommit upp en massa hinder och allt har inte gått som från början. Men samtidigt har det också varit kul, för hur kul är det när allt flyter på precis som det ska?

Ni skrev en raplåt om Norberg och ert ungdomsråd som ni dessutom gjort en musikvideo till. Hur kom ni på den idén?

Vi tänkte att det kändes tråkigt att på invigningen bara stå och babbla om Norberg, men samtidigt ville vi ändå få fram vad Norberg är för oss. Vi tänkte att det skulle vara roligt att göra nånting annorlunda, så vi skrev låten. Dessutom är det ju skitcoolt att ha en låt om kommunen en bor i!

Tack så mycket Karin och Norbergs ungdomsråd för en sån grym helg! Kärleksdusch <3