Open Dyslexic

contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.

49 Hälsingegatan
Stockholm, Stockholms län, 113 31
Sweden

Äntligen officiellt! #IRL15 blir i Stockholm!

Nyheter

Här får du uppdateringar om det senaste som händer på Sveriges ungdomsråd! 

Äntligen officiellt! #IRL15 blir i Stockholm!

Sveriges ungdomsråd

Ungdomsråd från hela landet samlas i Stockholm

Seminarier, workshops och middag i Blå Hallen. Det är vad som väntar hundratals engagerade ungdomar från hela landet när Sveriges ungdomsråds årliga konferens, IRL, hålls i Stockholm. Konferensen äger rum på Eriksdalsskolan den 29 oktober-1 november. Sveriges ungdomsråd står för programinnehållet med temat “EU och DU!” om europeisk politik. Stockholms stad som är värdkommun för arrangemanget står för lokalerna – och bjuder på fest i Blå hallen. Konferensen kommer också att besökas av ungdomsråd från Turkiet, Spanien och Danmark.

-   IRL är vår största årliga nationella träff där vi får möjlighet att samla våra medlemmar, flera hundra ungdomar och fokusera på erfarenhetsutbyte, lärande, demokrati och ungdomsinflytande. Det känns extremt kul att i år kunna hålla evenemanget i huvudstaden där vi i år förhoppningsvis kommer samla fler ungdomar än vi gjort någon gång hittills, säger Gabriel Johansson, ordförande för Sveriges ungdomsråd .

-   Ungas inflytande är en väldigt viktig fråga. Vi prioriterar demokratiarbete i staden och nya ungdomsråd har startat i många stadsdelar. Det är jätteroligt att de unga stockholmare som engagerat sig i råden får chans att gå på den här konferensen på hemmaplan, säger Ann-Margarethe Livh (V), bostads- och demokratiborgarråd i Stockholm. 

Sveriges ungdomsråd grundades år 2003 och är en partipolitiskt och religiöst obunden organisation som samlar ungdomsråd och andra inflytandeforum för ungdomar från hela landet.  Ett ungdomsråd är en organisation av och för ungdomar i en viss kommun eller viss stadsdel. Ungdomsrådets verksamhet syftar till att göra livet bättre för sig själv och andra ungdomar.

För mer info
Gabriel Johansson, Ordförande Sveriges ungdomsråd, 070-874 93 30
Ida Strid, pressekr. bostad- och demokratiroteln, 076-12 29 519