Open Dyslexic

contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.

49 Hälsingegatan
Stockholm, Stockholms län, 113 31
Sweden

Sommarens ungdomsråd - Botkyrka ungdomsfullmäktige!

Nyheter

Här får du uppdateringar om det senaste som händer på Sveriges ungdomsråd! 

Sommarens ungdomsråd - Botkyrka ungdomsfullmäktige!

Sveriges ungdomsråd

Här kommer en liten text skriven av vår kompis Nina som sitter i Botkyrkas ungdomsfullmäktige där hon berättar vad de gjort under sommaren. Som ni ser har de haft fullt upp och därför har de också blivit Sommaren ungdomsråd!

Hej,

Jag heter Nina. Jag är 18 år gammal och kommer ifrån Bokyrka. Jag sitter som ordförande för Kommunikation och Marknadsförings gruppen i Botkyrka Ungdomsfullmäktige.

Under början av sommaren var vi från Botkyrka ungdomsfullmäktige med i Södra sidan vilket är en tidning som går ut över hela Botkyrka. Där var många av oss medlemmar från ungdomsfullmäktige med i. Vi berättade om våra åsikter och tankar gällande rykten om Botkyrka! Hur det bland annat kan påverkar oss positivt och negativt.

Vi har dessutom haft ett litet samarbete med Haninge Ungdomsråd. Vi fick besök av Haninges sommarjobbare som då jobbade med att förbättra deras ungdomsråd i Haninge kommun. Det var ett lyckat möte med byte av erfarenheter, idéer och information.

Under sommaren har vi gjort en film om förebyggande av hedersrelaterat våld. Vi har skrivit manuset, spelat alla karaktärer i filmen och klippt ihop allt. Vi är allihopa glada att vi har fått chansen att göra en sådan här sak.

Tre ungdomar ifrån ungdomsfullmäktige fick chansen att åka ner till Mugla,Turkiet där en global peace workshop hölls. På denna workshop deltog fantastiska människor från nästan alla världens hörn och kontinenter. Förutom underbara människor så handlade bland annat de olika workshopen om hur olika fredsarbeten som sker i världen på lokal nivå kan ta hjälp utav de globala nätverk som finns runt omkring oss.

Vi har även varit på plats under Almedalsveckan. Vår uppgift där var bland annat att representera Botkyrkas barn och Ungdomar samtidigt som vi hade i uppgift att berätta om antirycktes kampanjen under botkyrka dagen i Almedalen som ungdomsfullmäktige har varit med i.

Vi har dessutom flera uppkommande projekt pågångna som vi har arbetat med kontinuerligt under sommaren!