Open Dyslexic

contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.

49 Hälsingegatan
Stockholm, Stockholms län, 113 31
Sweden

I helgen är vi i Kungsbacka på #IRL16

Nyheter

Här får du uppdateringar om det senaste som händer på Sveriges ungdomsråd! 

I helgen är vi i Kungsbacka på #IRL16

Sveriges ungdomsråd

I helgen befinner sig ett hundratal av Sveriges ungdomsråds medlemmar i Kungsbacka för den årliga träffen IRL. Temat i år är situationen för människor på flykt.

Stämningen är på topp när ungdomsrådens medlemmar en efter en checkar in sig på #IRL16. Alla får en pin med sitt namn på och en goodie bag med viktig info om allt som händer i helgen. Värd för årets träff är Kungsbacka ungdomsråd och rådets ordförande Alice har stenkoll på läget och dirigerar ankommande till matsal, toaletter och sovsal.

- Målet med helgen är att ungdomsråden ska få med sig konkreta verktyg för att kunna arbeta i sina hemkommuner med situationen för människor på flykt, säger Gabriel Johansson som är Sveriges ungdomsråds ordförande. 

Verksamhetschefen Najma Mohamed inleder fredagen med att gå igenom helgens tema, och ställer den öppna frågan: "Varför tror ni att vi valt det här temat?". "Det är vår generations stora politiska fråga!" svarar en av medlemmarna från läktaren, och många andra nickar instämmande. 

- Många här har egen erfarenhet från flykt, men även om ni inte har det, så kom och prata med någon av oss om det blir för jobbigt under föreläsningarna, uppmanar Laila Norzai från Svungs styrelse. 

Helgen är uppdelad i sektioner som pratar om flyktingsituationen i dåtid, nutid, och framtid. Förutom föreläsningar väntar panelsamtal mellan partipolitiska ungdomsförbund och politiska organisationer från civilsamhället, workshops, filmvisning, disco, och en massa häng. 

Kolla #IRL16 på Facebook, Instagram och Twitter för deltagarnas rapportering från helgen.