Open Dyslexic

contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.

49 Hälsingegatan
Stockholm, Stockholms län, 113 31
Sweden

PRAKTIKANT TILL HÖSTEN 2016 SÖKES

Nyheter

Här får du uppdateringar om det senaste som händer på Sveriges ungdomsråd! 

PRAKTIKANT TILL HÖSTEN 2016 SÖKES

Sveriges ungdomsråd

Letar du efter en praktikplats till hösten? Vill du lära dig mer om hur det är att arbeta i det civila samhället, på en ideell organisation? Vill du lära dig mer om ungdomars möjligheter till inflytande och organisering? Vill du bidra till att ge ungdomar mer makt? Varmt välkommen till oss!

Om Sveriges ungdomsråd
Sveriges ungdomsråds grundidé är att ungdomar ska, precis som vuxna, ha möjlighet att påverka sin egen vardag. Detta blir lättare genom att man organiserar sig. Ett ungdomsråd är en organisation av och för ungdomar i en viss kommun eller viss stadsdel. Ungdomsrådets verksamhet syftar till att göra livet bättre för sig själv och andra ungdomar i närsamhället. Sveriges ungdomsråd samlar ungdomsråd och andra inflytandeforum för ungdomar från hela landet. Vi har ca 70 aktiva medlemsföreningar i vårt nätverk, och växer ständigt.

Dina kvalifikationer
Som praktikant har du ett varierande och utmanande arbete med oss på kanslitet. Att vara praktikant hos oss innebär mycket flexibilitet  och en stor möjlighet att forma arbetsuppgifter utifrån vad du är intresserad av. 

Vi ser gärna att du som söker är relativt ung då du kommer vara med och representera en ungdomsorganisation, men vi premierar personlig mognad. Detta jobb innebär en hel del eget arbete där driv och motivation är starka framgångsfaktorer, och vi kommer lägga mycket vikt vid detta när vi väljer vem vi vill rekrytera. Det är såklart en merit om du jobbat med projektledning och administration tidigare, men det är inget krav. Tidigare ideell ledarerfarenhet är också ett stort plus. Att vara social och kunna uttrycka sig väl i tal och skrift är avgörande och vi ser gärna att du har erfarenhet av att själv ha arrangerat eller deltagit i arrangerandet av tidigare större arrangemang.

För oss så spelar formell utbildning och kvalifikationer inte så stor roll, viktigare är att du är rätt person. Vi vill att du är initiativtagande och självgående, modig och tycker det är roligt att snacka med folk samt att du är bekväm i sammanhang där du innehar en ledarposition och kan ta hand om människor. Om du är säker på att du är rätt person så kör, skicka in en ansökan – du har inget att förlora!

 Dina arbetsuppgifter
Under våren kommer vi jobba mycket med att få igång och planera internationell verksamhet. Detta innebär att du som praktikant kommer att ha mycket kontakt med samarbetsorganisationer i andra länder och vi kommer vilja att du gör en kartläggning över hur vårt internationella arbete kan och bör se ut. Det är ett stort planeringsarbete. Arbetet kommer innebära en del ansökningar för bidrag och planering av events. Utöver det kommer du jobba en hel del med administration och verksamhetsutveckling. Som sagt finns det mycket utrymme för dig att forma din egen praktikplats. Hör av dig till oss med idéer, tankar eller frågor!

Tillträde och omfattning
Vi har möjlighet att ta emot praktikanter under hela höstterminen 2016. Helt vill vi ha någon som kan största delen av den perioden men kortare tid går också att ordna. Vi ser gärna att du jobbar heltid hos oss! 

Placering
Arbetet utgår från Sveriges ungdomsråds kansli på Södermalm i Stockholm.

Så ansöker du
Personligt brev och CV skickas till info@sverigesungdomsrad.se. Ansökningar tas emot löpande tills platsen är tillsatt. 
För frågor om tjänsten kontakta verksamhetschefen Angelica Andersson 073-534 97 83 eller per mail.

OBS: ingen ersättning utgår och vi kan ej bistå med boende eller annat praktiskt.