Open Dyslexic

contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.

49 Hälsingegatan
Stockholm, Stockholms län, 113 31
Sweden

Jobbannons.jpg

#NYTTJOBB: Projektkoordinator

Vi söker en proaktiv “doer” till ett demokratiprojekt för unga

 

TJÄNSTEN ÄR TILLSATT!

Har du ett brett samhällsengagemang? Brinner du för att göra denna värld lite klokare och bättre? Är du grym på att hitta lösningar till oväntade problem? TITTA HIT! Debattspelen söker nu projektkoordinator för tvåårigt uppdrag!

Debattspelen är ett projekt av Sveriges Ungdomsråd och Kulturhuset Stadsteatern, som finansieras av Allmänna Arvsfonden. Vårt syfte är att stärka ungas röst, samt väcka intresse för samhällsdebatten genom att ge ungdomar konkreta verktyg inom retorik, argumentation, källkritik och kritiskt tänkande. Debattspelen äger rum både i skolan och på fritiden, och består av tre delar: Lektioner, Träningsläger, Tävling. I slutet av varje termin arrangeras en debatturnering på Kulturhuset Stadsteatern, där utvalda ungdomar reppar sin klass och möter andra skolor med både ära och priser på spel. Projektet har finansiering från Arvsfonden till och med September 2019.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är en proaktiv “doer” som vill arbeta med ungas demokratiutövande. Arbetsuppgifter är allt från administration, till kommunikation och eventplanering. Du kommer att arbeta i ett team nära två kollegor, men framförallt självständigt med egna ansvarsområden.

Du bör vara social, flexibel, ansvarstagande, och själv kunna hitta lösningar på eventuella problem. Du har ett öga för detaljer och samtidigt bra helhetssyn över dina ansvarsområden.

Krav

  • Mycket goda kunskaper inom svenska i både tal och skrift
  • Organiserat och strukturerat arbetssätt
  • Gillar att vara spindeln i nätet
  • Stort samhällsengagemang

Meriterande egenskaper

  • Kunskap/utbildning inom retorik, debatt, argumentation (även t.ex. spoken word)
  • Erfarenhet från skola och/eller barn- och ungdomsverksamhet
  • Erfarenhet av att organisera events
  • Erfarenhet av administrativt arbete
  • Erfarenhet av arbete med referensgrupp/fokusgrupp

Arbetsroll: Projektkoordinator
Anställningsgrad: 50- 75% med ev. möjlighet att gå upp till 100%.
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning under projektet
Arbetsort: Stockholm
Sista ansökningsdatum: 21/8. Intervjuer sker löpande, så vänta inte med din ansökan!

Maila din ansökan till nadine@debattspelen.se. Tillträde sker omgående eller enligt överenskommelse.

Du kan läsa mer om projektet på debattspelen.se.

Om ARBETSGIVAREN

Sveriges ungdomsråds grundidé är att ungdomar ska, precis som vuxna, ha möjlighet att påverka sin egen vardag. Detta blir lättare genom att man organiserar sig. Ett ungdomsråd är en organisation av och för ungdomar i en viss kommun eller viss stadsdel. Ungdomsrådets verksamhet syftar till att göra livet bättre för sig själv och andra ungdomar i närsamhället. Sveriges ungdomsråd samlar ungdomsråd och andra inflytandeforum för ungdomar från hela landet. Vi har ca 60 aktiva medlemsföreningar i vårt nätverk, och växer ständigt.