Open Dyslexic

contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.

49 Hälsingegatan
Stockholm, Stockholms län, 113 31
Sweden

Våra segrar - blogg

B.You-festivalen

Sveriges ungdomsråd

”Vi kände att vi ville ha en musikfestival, och när vi var ute i skolorna sen med våra påverkanstorg så visade det sig att fler ungdomar i kommunen kände likadant, så vi körde igång! Det kändes viktigt att visa vad vi i ungdomsrådet står för, att man ska kunna vara sig själv, så vi gav festivalen namnet B.You [be you = var dig själv]. Första året arbetade vi med tre huvudteman: funktionsnedsättning, HBTQ, och psykisk ohälsa, och bjöd in föreläsare och organisationer utifrån det. Vi insåg ganska snabbt att detta skulle kosta mycket pengar, men fick ihop ekonomin tack vare bidrag från kommunens ungdomspeng, region Värmland, lokala företag och Studiefrämjandet. Sam att vi fick rabatt från både föreläsare, artister, och lokal, och kunde låna instrument från Hårdrock för mångfald. Vi kunde ha gratis inträde och det kom över 2000 pers, vilket var långt över våra förväntningar! Ingen av oss hade någon tidigare kunskap av att arrangera festival, vilket resulterade i några små missar, men överlag blev det jättelyckat! Vi lärde oss väldigt mycket och det kändes som att vi lyckades göra samhället lite mer öppet, speciellt för de som inte tidigare velat berätta att det är HBTQ-personer.”

- Olivia, Forshaga ungdomsråd