Anslut ert ungdomsråd

Har ni ett ungdomsråd som ännu inte är med i Svung? Kom igen, det är dags att bli medlemmar nu! Att vara med innebär så himla många fördelar för er som ungdomsråd!

Tre bra anledningar:

1.

Material och utbildningar

Tillgång till allt vårt grymma material och alla våra utbildningar helt gratis. Plus att vi såklart hjälper er att bolla idéer och påverka kommunerna

2.

Träffa engagerade

Vi anordnar träffar 4-5 gånger per år, då unga från hela landet möts för att utbyta idéer och hämta hem massvis med inspiration och pepp.

3.

Ekonomiska bidrag

Som grädden på moset kan ni söka ekonomiska bidrag från oss till ungdomsrådets verksamhet.

Såhär funkar det:

Många av ungdomsråden jobbar med liknande saker, och därför är det viktigt för oss att se till att de kan utbyta information och inspireras av varandra. Att vara medlem i Sveriges ungdomsråd innebär att ni får möjlighet att vara med på feta grejer, och att ni får ta del av allt som vi gör.

Allt vårt jobb går ut på att göra det bättre för våra medlemmar. Det är ungdomsråden som grupp som blir medlemmar hos oss, och då ansluts automatiskt alla enskilda medlemmar i det lokala ungdomsrådet, och räknas därmed som medlemmar i Sveriges ungdomsråd nationellt. Första året är det gratis för ungdomsrådet att vara medlem, för att få prova på hur det är och få möjligheten att lära känna oss lite bättre. Därefter kostar det 500kr per år och per medlemsförening. Det spelar alltså ingen roll hur många ni är, det kostar ändå bara 500 kr för hela ungdomsrådet.

Ungdomsråd är ett samlingsnamn för inflytandeforum för unga. Andra namn kan exempelvis vara ungdomsfullmäktigen, ungdomsforum och andra initiativ, alla forum som dessa benämner vi som ungdomsråd och är välkomna som medlemmar.

Finns inget ungdomsråd

Om det inte finns ett ungdomsråd där du bor så kan du starta ett så klart, och bli med hos oss på det sättet!

Läs mer på knappen om hur du startar ett ungdomsråd.

Vad kräver Svung?

För att kunna bli medlem krävs att ni är en grupp på minst 4 personer mellan 13-25 år som engagerar er lokalt för att göra samhället bättre. Ni behöver ha fattat beslut om hur ni vill jobba, och kunna skicka in era stadgar till oss. Om ni inte har stadgar så kan vi hjälpa er att skriva dem!

Fyll i blanketten

När ni bestämt er för att gå med hos Sveriges ungdomsråd gör ni det genom att fylla i en blankett och skicka in den, tillsammans med era stadgar, till oss! Vi fattar beslut om medlemskap på styrelsemöten, och ni får besked om medlemskap inom två veckor efter att vi fått er blankett.

Fortfarande osäkra?

Om ni vill testa vad det innebär att vara medlemmar innan ni skickar in blanketten så är ni välkomna att prova att komma på någon av våra träffar, åka på studiebesök hos några av våra medlemmar eller komma och hälsa på oss i Stockholm. Hör av er bara så löser vi det!